Henrik Lörstad är en klassiskt skolad kompositör, rör sig lika hemtamt i den klassiska musiken som i den moderna, och drar sig inte för att blanda. Filmmakare som vill ha känslostarka toner och melodier som lever kvar efter att filmen är slut söker sig gärna till Henrik.

Fråga någon av hans uppdragsgivare, som Johan Brisinger – regissör för bl a Cell8 och Underbara älskade:
”Vi har gjort flera långfilmer och reklamfilmer tillsammans i olika stilar. Henrik har ett fantastiskt sinne för melodier. Han skapar musik som finns kvar i dig och som kan röra dig till tårar, utan att vara sockersöt.”

Dramaproduktionerna innefattar det mesta från barnproduktioner som Bamse till otrevligare historier såsom Bekännelsen och Mannen under trappan av Daniel Lind Lagerlöf. Bland reklamfilmerna kan nämnas vinjetten till Ekströms, vilken användes under över tio års tid till samtliga deras olika kampanjer.

Christian Ryltenius – regissör för Bamse:
”Henrik är lyhörd och mycket kreativ, och modig när det gäller att utveckla teman och hitta musikaliska lösningar.” 

Det senaste året har succéfilmerna med Bamse (den femte hade premiär julen 2023) och även Mamma mu gett ringar på vattnet. Långfilmerna om Bamse och hans vänner har dragit över en miljon besökare till biograferna, vilket är sensationellt för svensk barnfilm. Musiken till Bamse och Häxans dotter framfördes till filmen av Göteborgs symfoniker på ett fullsatt Göteborgs konserthus, och ett potpurri av Bamse och Tjuvstaden framfördes på en konsert med svensk filmmusik på  Berwaldhallen. Senaste filmen om Mamma mu, Vem är du, Mamma mu, blev nominerad för bästa filmmusik vid Guldbaggegalan 2024.

Henrik Lörstad är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är född 1964 i Lund, uppvuxen i Italien och verksam i Stockholm.